• Home
  • /
  • Racebenodigdheden en accessoires

Racebenodigdheden en accessoires

Elke race is anders en voor elke race zijn er andere benodigdheden nodig. In dit artikel ga ik in op de verschillende benodigdheden voor verschillende motorraces.

Rescue tape

Voor degene die niet weten was Rescue Tape is: het is een nieuw soort siliconen tape. Dit kan je gebruiken voor allerlei noodreparaties (mocht er iets kapot gaan: dit werkt veel beter dan Ducttape!). Het is zeer goedkoop en er is geen enkele reden waarom je dit niet in je auto moet hebben tijdens een race. Beter safe than sorry, als de Engelse zeggen!

Een koelsysteem

Het kan buiten nog net zo warm zijn, binnen in de auto kan het behoorlijk warm worden. Zeker bij races die wat langer duren is het fijn om niet het gevoel te hebben in een sauna te zitten. Het beschermpak is voor je veiligheid gemaakt, niet je gemak. Dus een koelsysteem is erg fijn. Het is ook aan te raden, aangezien oververhitten of gewoon te warm zijn je extra moe maakt. Dat omdat het lichaam hard werkt om je af te koelen.

Reserve kledingstukken

Het is altijd ontzettend handig om extra kledingstukken bij te hebben. Je weet nooit wat er tijdens een race kan gebeuren. Dus: neem altijd de moeite extra handschoenen en schoenen mee te nemen. Als je toch bezig bent: neem ook gelijk een nieuwe bivakmuts mee. Zeker na een zomerochtend racen, wil je niet je bezwete muts opzetten. Er is zeker weten niets ergers dan een door zweet gedrenkte muts op te zetten.

Een goed vizier voor je helm

Niet is zo belangrijk als een helm! En daarom moet je ook je vizier met zorg uitkiezen. Het is verstandig om een getint vizier te overwegen, aangezien je niet door de zon wil worden verblind. Zeker in de lange races is het vervelend om lange tijd vanwege het felle zonlicht te moeten concentreren.

Gereedschapskist

Niets is zo vervelender dan wanneer er iets kapot gaat. Het enige wat erger is als je het niet kan repareren! Zorg daarom dat je een gereedschapskist hebt met gereedschap voor alle ‘dagelijkse’ klusjes, zoals het aandraaien van bouten en voor het wisselen van banden. Sleutels voor leidingen zijn ook nooit weg.

Olie en remvloeistof

Altijd handig om te hebben: olie en remvloeistof. De kans is natuurlijk niet zo groot dat de leidingen breken, maar je wil ze wel bij kunnen vullen mocht er iets mee gebeuren. Het zijn maar twee kleine flesjes en altijd de moeite waard om te hebben. Als je te veel remvloeistof verliest is het ‘game over’ en lig je automatisch uit de race, dus altijd dit bijhebben!

Krik(ken)

Absolute regel een van veiligheid: ga nooit onder je auto werken zonder dat hij opgekrikt is. Veiligheid is altijd nummer een, in elke omstandigheid. Plus, als de auto is opgekrikt, is het handiger om aan alles te werken aangezien je beter bij alles kan. Het is belangrijk om werkruimte te hebben, omdat je dan sneller alles kan zien en meer maneuvreerruimte hebt, kan je ook sneller werken.

Werkhandschoenen

Snel na de start is de auto vies en warm. Het is zonde om je ene paar handschoenen te verpesten omdat je wat moet repareren om een nieuw paar aan te moeten trekken. Neem daarom altijd een paar werkhandschoenen mee.