• Home
  • /
  • Beste (online) motorsportspellen

Beste (online) motorsportspellen

Er gaat natuurlijk niets boven buiten motorrijden, zeker niet wanneer het mooi weer is. Helaas is het niet altijd mogelijk om buiten motor te rijden. Soms is het ook gewoon lekker om even ’s avonds een spelletje te spelen, zoals die op Casino Sieger, terwijl het zeker niet altijd mogelijk is om met de motor weg te gaan. Vandaar dat hier in dit artikel wat verder op motorsportspellen wordt ingegaan. Want er natuurlijk geen leuker tijdverdrijf om gewoon even een leuk spelletje te spelen.

En Joe Danger is een van de leuke spelletjes. Het is een 2D-sidescroller en het doel is de stuntman door allerlei levels heen te loodsen. Natuurlijk gaat dat gepaard met obstakels een race tegen Team Nasty. Want er kan maar een de snelste zijn: jij natuurlijk! Het is mobiel, pc en de PS Vita bespeelbaar en zeker een aanrader. Mario Kart (8). Voor racespellen bestaat er geen andere klassieker als Mario Kart. Net zo echt als Joe Danger en vele male leuker als je het met vrienden kan spelen. Niets is frustrerender als een Blue Shell die net voor de finish op je dak komt, maar het maakt het wel spannend.

Beste motorsportspellen

Voor degene die liever iets spelen wat iets meer op de realiteit is gestoeld: MotoGP 2017! De serie van MotoGP wordt elk jaar net weer een stukje beter en het is het zeker waard om te spelen: het is realistisch, authentiek en boven prachtig racespel. De nieuwe Isles of Man TT: Ride on The Edge is zeker ook de moeite waard om te spelen. Het is zeer realistisch en voor de eerste keer is het wel even wennen, want de bochten zijn soms wat lastig te nemen. Het moet geen verassing zijn om de eerste paar keren uit de bocht te vliegen. Wat zeker ook waard is om te spelen is Velentino Rossi: The Game. Beleef de races als de legende, van zijn eerste hoogtepunt tot zijn meest recente hoogtepunt tijdens zijn vele races.

Andere spellen

Mocht racetracks en asfalt niet helemaal je ding zijn: MXGP. Het is een van de beste motorcross spellen op de markt en de graphics zijn adembenemend. Ook hier is de realiteit belangrijk: soms veranderd het weer tijdens de helft van de race, waardoor het soms iets moeilijker lijkt dan de andere racespellen.

Soms is de realiteit een tikkeltje saai: vandaar dat Road Redemption alles een stuk spannender maakt. Het is de moderne versie van Road Rash (nostalgie!) en waar je daar alleen mensen van hun motor sleurde, kan je bij Road Redemption veel meer: je bent onderdeell van een gang en je racet het land door voor geld.

Soms zijn er extra missies waar je overvallen of liquidaties moet uitvoeren. Dit geld kan je weer aan de motor, speler of wapens besteden. De graphics zijn zeker niet zo mooi als bij de andere spellen die eerder zijn genoemd. Maar de focus op simpelheid en gameplay maakt het zeker waard om dit spel eens te proberen op een regenachtige middag.