• Home
  • /
  • Verzekering en budgetteren in de motosport

Verzekering en budgetteren in de motosport

Lees de kleine lettertjesHet klinkt misschien als een dode letter, maar lees de polisvoorwaarden van de verzekering die je afsluit. Je wilt natuurlijk ervoor zorgen dat in het geval dat je je zorgverzekering aanspreekt, dat de kosten worden gedekt. Of als je een ongeluk krijgt, dat de schade van de motor wordt hersteld. En anders dat je in ieder geval wat geld terug ziet. Sluit daarom ook altijd een verzekering af, want je weet nooit wanneer wat er kan gebeuren. Meeste ongelukken gebeuren door fouten van een ander en hun WA-verzekering is misschien niet genoeg om jouw kosten te dekken

Motorverzekering en gezondheidsverzekering

Waarom het artikel begin met lees de kleine lettertjes: je wil niet dat goedkoop, duurkoop wordt. Vandaar dat wij ook op het hart drukken om even na te gaan welke soort verzekering je afsluit. Vaak is prijs dan al snel de doorslaggevende factor. Je moet natuurlijk een WA-verzekering afsluiten als je een motor koopt, maar die dekt alleen de schade die jij aan een ander toebrengt. Als jij door iemand anders schade oploopt, kan jij je WA-verzekering niet je kosten declareren.

Daarom is het verstandig een WA+-verzekering af te sluiten. Daarmee worden schadeposten die je zelf maakt (of overkomen met technische mankementen) worden verzekerd. Met allrisk ben je natuurlijk tegen alles verzekerd, maar daar betaal je dan ook voor. Vaak is dat weer niet nodig, dus goed kijken welke WA+-verzekering wat vergoed tegen welke prijs is meestal meer ‘Preiswert’. Onze tip: koop altijd een online een verzekering. Dit is goedkoper en je bespaart op den duur ook geld, want je moet elke maand dokken.

Budgetteren

Dat brengt ons natuurlijk bij het tweede punt van het artikel: budgetteren. Niets in deze wereld is gratis; voor niets gaat de zon op. Daar houd het tegenwoordig ook echt bij op. Dus je moet elke maand genoeg geld hebben om je verzekering te kunnen betalen. Onze budgettip is dan ook om elke maand alvast voor de volgende maand geld voor de verzekering opzij te zetten. Als je wat meer geld overhebt, kan het geen kwaad wat extra geld op je spaarrekening te hebben staan.

De beste tip is om drie maandlonen op een spaarrekening te hebben staan voor het geval er onverwachte kosten voorbijkomen. Als je motor total loss is, wil je natuurlijk wel hebben dat je een nieuwe kunt kopen. Het teruggeven van het geld van het verzekeringsgeld duurt meestal een tijdje en soms langer dan een tijdje.

Budgettips

Zet daarom op je pinpas de optie aan dat bedragen afgerond worden. Dan rond de bank elke keer dat je pint het bedrag naar boven af en stort dat geld op je spaarrekening. Je moet dit geld dan daar ook laten staan. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en je kunt het niet altijd voorkomen. Vandaar dat je altijd wat geld opzij moet zetten voor noodgevallen.

Kijk dan ook op internet hoe je makkelijk geld kunt besparen op de aankoop van je nieuwe motorhelm of motorpak. Maak altijd een goede afweging tussen geld en veiligheid. Je kan makkelijker een nieuw pak kopen dan een nieuwe nier of arm. Wees daarom  ook alert waarop je bespaart; laat goedkoop geen duurkoop worden. Want dat is pas echt zonde van je geld.