• Home
  • /
  • De beste accessoires voor motorrijders

De beste accessoires voor motorrijders

Nadat je een tijdje een motor hebt, merk je dat er veel accessoires zijn die je kan gebruiken tijdens je rit, of om je motor te onderhouden. We hebben het niet over Rembrandt Sportwedden, die altijd meer spanning toevoegt aan je race, we hebben het hier over gadgets. Sommige gadgets zijn vooral erg leuk, en andere heel handig. Natuurlijk hoef je geen van deze spullen echt te hebben om goed te kunnen rijden, maar het kan je motorleven wel makkelijker maken. Wij hebben een aantal accessoires gevonden die wij zelf erg fijn vinden, en niet al te hoog zijn in prijs. Motors zijn immers duur genoeg.

Makkelijke accessoires, goedkoop, en je hebt er ook nog eens wat aan? Is dat echt mogelijk? Kijk snel verder!

De bandenspanningsmeter

Net zoals bij een auto moet de bandenspanning altijd goed zijn. Het is daarom belangrijk om dit regelmatig te checken. Je hebt kleine, compacte, bandenspanningsmeters die perfect zijn voor thuisgebruik. Zo weet je meteen of je veilig de weg op kan gaan. Ook hoeven deze meters niet duur te zijn, sommige zijn te koop voor onder de 10 euro.

Een bluetooth intercom

Voor de sociale rijders onder ons, als je in een groep rijdt is deze accessoire ideaal. Je kan met elkaar praten terwijl je aan het rijden bent, want alles een stuk makkelijker maakt.

Een elastische spanband

Soms is het niet al te makkelijk om eventjes iets mee te nemen op de motor. Met een spanband kan je altijd een aantal spullen gemakkelijk achterop de motor binden. Dan kan je jouw spulletjes meenemen, en toch veilig de weg op. Je hebt al een spanband met gesp voor 12 euro.

Witte kettingspray

Om je ketting en tandwielen goed te kunnen beschermen is een witte kettingspray noodzakelijk. Veel motorrijders zullen een busje in huis hebben. Deze spray beschermt je motor ketting en tandwielen tegen alle weersomstandigheden en voorkomt dat er roest gevormd wordt. De spray kost zelf maar 5 euro en is ideaal om deze belangrijke onderdelen van je motor goed te beschermen.

Een banden reparatie set

Een lekke band kan iedereen gebeuren, en wel zo makkelijk om zelf op te kunnen lossen met behulp van een banden reparatieset. Zo heb je de wegenwacht niet zo vaak nodig, en kan je snel je weg weer vervolgen zonder lang stil te moeten staan. Een setje om je banden te repareren kost ongeveer 30 euro, en is zeker een aanrader.

De universele waterdichte telefoonhouder

Wel zo handig, je kan een telefoonhouder gebruiken om altijd navigatie bij de hand te hebben. Je weet zo altijd waar je bent en waar je naar toe moet. Natuurlijk moet een telefoonhouder voor de motor wel waterdicht zijn, we wonen immers in Nederland, en universeel, zodat elke smartphone er goed op past. Handig aan een waterdichte houder is dat de touchscreen functie gebruikt kan blijven worden. Een waterdichte houder voor je telefoon kost rond de 30 euro.

Lichtgewicht rugzakje

Je hebt lichtgewichte rugzakjes die opgevouwen gewoon in je broekzak passen. Altijd handig als je onderweg bent en ineens een tas nodig hebt. Zo kan jij belangrijke spullen gemakkelijk vervoeren als ze iets onverwacht mee moet nemen. Een rugzakje zoals dit kost rond de 15 euro.

Een hittebestendige motorhoes

Na je rit wil je natuurlijk je motor veilig op kunnen bergen. Een motorhoes is dan natuurlijk een must. Wat handig is aan een hittebestendige motorhoes is dat je niet de hele motor eerst moet laten afkoelen voordat je hem kan gebruiken. Vaak zijn zulke hoezen tot 70 graden te gebruiken. Zo kan je als je klaar bent rijden de hoes al snel gebruiken. Hittebestendige motorhoezen zijn tussen de 30 en 40 euro.