• Home
  • /
  • De Snelste ter Tijden

De Snelste ter Tijden

Er zijn zoveel geweldige rijders, die hier in dit lijstje thuis horen. Natuurlijk kunnen we het niet over iedereen hebben. Daarom is het goed om even stil te staan bij het feit dat dit maar een klein deel is van de racehelden die we in de motorwereld kennen. De racers in deze lijst zijn niet alleen de snelste, maar hebben ook het talent en karakter dat past bij een motorrace held.

Joey Dunlop

Deze Ierse motorrijders is niet alleen bekend, maar geliefd onder zijn landgenoten. Hij heeft meer dan 26 TT races gewonnen. Iets dat nog nooit eerder gedaan is door iemand anders. Naast verschillende prijzen en titels heeft hij 24 keer de Ulster Grand Prix gewonnen. Helaas is Joey Dunlop in 2000 gecrasht tijdens het Estlandse Pirita Kose Kloostrimetsa circuit, en is toen overleden. Een ware legende onder motorrijders.

Mike Hailwood

Ook wel Mike the Bike genoemd staat bekend om zijn snelheid.

Hij heeft verschillende kampioenschappen gewonnen en records gezet. Niet alleen op de motor maar ook in de auto is hij supersnel. Ook zijn TT record met een gemiddelde snelheid van 175 km/u heeft 8 jaar gestaan tot hij eindelijk verbroken werd.

Na 11 jaar rust heeft Hailwood zijn laatste race in de Formule 1 gereden.

Valentino Rossi

Waarschijnlijk heb je wel eens van Valentino Rossi gehoord, of misschien ken je hem bij zijn bijnaam; Valle. Rossi heeft meer dan 108 races gewonnen en op meer dan 190 podiums gestaan. In 200 tot 2005 heeft Valle de motorrace gedomineerd. Tot zijn crash in 2010 heeft hij geen race gemist, en na maar 40 dagen zat Rossi alweer op zijn motor. Rossie is altijd onder het nummer 46 gebleven, om op deze manier respect te tonen aan Berry Sheene, die ook altijd hetzelfde nummer (#7) heeft behouden.

Kenny Roberts

Kenny Roberts staat er om bekend dat hij de eerste Amerikaanse Grand Prix Wereld Kampioenschappen heeft gewonnen. Uiteindelijk is Roberts naar Europa gekomen om de 500cc te winnen, voordat hij ooit op deze baan had gereden. Sindsdien was hij bekend onder de racers en heeft hij flink veel winsten in zijn zak kunnen steken. Naast races heeft Roberts ook nieuwe regels en regulaties geschreven om het motorraces veiliger te maken.

Mick Doohan

Doohan uit Australiƫ kan met een woord beschreven worden, hij is namelijk vooral sterk. Het lijkt bijna makkelijk wanneer Doohan een zware motor op hoge snelheid bestuurd. In de jaren 90 is Doohan bekend geworden, maar is tijdens de TT in Assen gecrasht en is hierbij bijna zijn been kwijtgeraakt. Gelukkig heeft hij de val overleefd en zelfs na het missen van het hele seizoen heeft Doohan de titel gewonnen. Nu zal je Mick Doohan niet meer tijdens wedstrijden zien, maar wel vaak nog op de evenementen en in het publiek.

Giacomo Agostini

Natuurlijk, als je kijkt naar de Grand Prix, is Giacomo Agostini met in totaal 122 gewonnen races de kampioen. Hij heeft de 350 en de 500cc gedomineerd en de titel voor 5 jaar vast kunnen houden. De Italiaan had eigenlijk geen racer mogen worden, en zijn vader heeft er schijnbaar alles aan proberen te doen om Ago niet te laten racen. We hopen dat hij, na het zien van het talent van zijn zoon, het toch goed heeft kunnen vinden.