• Home
  • /
  • De Beste Motormerken Voor De Snelste Races

De Beste Motormerken Voor De Snelste Races

Niks is zo gaaf om het gas helemaal los te laten en te zweven over het afvalt. Adrenaline, vol gas en het idee dat je vliegt over de weg. Natuurlijk houden wij ons altijd aan de maximale snelheid, maar in motorraces gaat het er snel aan toe. En het zien van de geweldige motors die gemaakt zijn om zo snel mogelijk te gaan. Hier zie je ook dat sommige merken veel beter gemaakt zijn voor deze snelheden dan anderen. Lees hieronder verder welke motormerken wij aanbevelen voor de snelste races, en waarom.

De Aprilia RSV4

De Aprilia RSV4 is in 200 bekend geworden na de Piaggio Group Conventie in Milaan. Al snel kende iedereen in de motorwereld deze uitvoering, en werd hij ingezet tijdens verschillende grote motor kampioenschappen. Aprilia heeft een patent op 3 systemen die in deze uitvoering terugkomen, ook zorgt het gestroomlijnde uiterlijk van de Aprilia RSV4 ervoor dat het maximale resultaat uit deze motor gehaald kan worden. De motor doet het goed in races, en kan met een 999,4 V4 motor een maximale snelheid van wel 280 km/u halen. Iets sneller dan wij zelf mogen, maar heel handig tijdens de race.

De MTT Turbine Superbike Y2K

De allersnelste motor in de hele wereld is waarschijnlijk de MTT Turbine Superbike Y2K, deze motor is ontworpen door motor koning Ted McIntyre en heeft hem uitgerust met een turbomotor die ook in Rolls Royces voorkomen. Natuurlijk is de motor nog wat aangepast zodat hij perfect in het plaatje van een gestroomlijnde supermotor past. Door het toepassen van de nieuwste technologie en motoren kan de MTT Turbine Superbike Y2K een snelheid van wel 400 km/u halen! Dit betekend dat hij ook door het Guiness Book of Records wordt erkent als allersnelste. Hier hangt wel een flink prijskaartje aan, want deze motor heeft niet alleen het wereldrecord voor snelste, maar ook voor de duurste motor. Niet teveel te besteden? Bekijk de motor dan in de film ‘Torque’.

De Kawasaki Ninja ZZR 1400

De serie van ZZE motors zijn altijd al erg populair geweest, en zeker tijdens de introductie van de Kawasaki Ninja ZZR 1400 waren de verwachtingen erg hoog. Deze uitvoering heeft ze gelukkig compleet kunnen overtreffen. Het mooiste aan deze motor is niet de maximale snelheid van 299 km/u maar de snelheid waarmee de motor kan optrekken. Dit kan hij namelijk ontzettend snel. In 2,5 seconde gaat de ZZR1400 van 0 naar 97 km/u. Als dat geen snelheid is, weten wij het ook niet meer. Daarnaast ziet de Kawasaki Ninja ZZR 1400 er geweldig uit, en is het vernieuwde frame een prachtige toevoeging aan een geweldige motor.

En nog veel meer

Het mooie van deze markt, is dat er steeds meer motoren bijkomen die geweldig zijn op hoge snelheden. Zo vinden we de Yamaha YZF-R1, MV Agusta F4 R 312 en de Honda CBR1000RR ook prachtig. De gestroomlijnde designs en nieuwe uitvoeringen laten zien dat we nog veel kunnen verwachten van alle merken op het gebied van motoren. Wij zijn benieuwd naar wat er nog komen gaat.