Hoe het allemaal begonnen is...

Hendriksen stond aan de wieg van het evenement op bedrijventerrein Harselaar, dat dit jaar (2016) voor de 26ste keer werd gehouden. Tijdens een reunie van oud motorracers werd het plan geopperd om een race naar Barneveld te halen. In oktober 1990 was het zover dat er een race werd verreden in Barneveld met 58 deelnemers in de klasses 125CC, 350CC en 500CC.

Door andere races te bezoeken werd de race in Barneveld geoptimaliseerd. Tijdens een bezoek aan de motorbeurs werd de vraag gesteld waarom er geen 50CC klasse was. Aalt Toersen vormde destijds een groepje van 7 à 8 rijders die naar Barneveld kwamen.

Zijspannen voor de demo kwamen vanuit Assen. Met een groep van 8 zijspannen werd in Barneveld al behoorlijk indruk gemaakt.

De eerste onderdelenbeurs vond plaats in 1993 en bestond uit 10 kramen. Inmiddels uitgegroeid tot ruim 100 kramen.

terug naar vorige pagina
Uit de de oude doos
Ons oude logo van jaren terug.
Arie, Kees, Henk en Johan van Ginkel `adopteerden` in 2001 het internationale motorevenement. Han Hendriksen keek toen nadrukkelijk mee over de schouders van de nieuwe organisatoren. Vanaf dat jaar hebben het Van Ginkel-kwartet de touwtjes in eigen handen.
Op zaterdag 27 juli 2002 kon het publiek het eerste resultaat bewonderen.
De gebroeders Van Ginkel hadden voor het 12e Historische Motorsport Evenement het vertrouwde concept aangehouden.

Het is volgens de organisatoren heel veel werk, maar ze vinden het zo mooi om te doen. Zij genieten met volle teugen van het organiseren van het evenement.
De nieuwe organisatoren; het complete gezin van Ginkel. Kees en Conny van Ginkel samen met hun dochters Martine en Henrieke besturen sinds 2009 het Historisch Motorsport Evenement.
  Bekende bezoekers/deelnemers van ons evenement
Speciale postzegel
Tijdens één van de editie's van het evenement (2007) is zelfs een speciale postzegel geïntroduceerd. Lees op de pagina van de motorfilatelisten het hele verhaal.
Alex van den Broek Nick Catsburg
Marten Morren en Phil Read (2010) Johnny Loco and the Gangsters of Love